علتهای میل به خوردن توت فرنگی در دوران بارداری
میل به خوردن توت فرنگی در دوران بارداری غیر معمول نیست و به عوامل مختلفی بستگی دارد. در این مقاله به برخی از این عوامل احتمالی اشاره شده است:
کمبود مواد مغذی
هوس ها اغلب نشان دهنده فقدان برخی مواد مغذی است. از آنجایی که توت فرنگی سرشار از ویتامین های ضروریست، میل به توت فرنگی می تواند راهی برای تامین نیازهای غذایی بدن باشد.
تغییرات هورمونی
در طول بارداری، بدن دچار تغییرات هورمونی قابل توجهی خواهد شد که بر اشتها و ترجیحات طعم تاثیرگذار است. برخی از زنان ممکن است حس چشایی و بویایی شدیدی را تجربه کنند که باعث می شود نسبت به طعم ها و بافت های خاص حساس تر شوند. در نتیجه توت فرنگی که طعمی شیرین و ترش دارد ممکن است برای برخی از زنان باردار جذاب باشد.
عوامل روانی
هوس ها می تواند تحت تأثیر عوامل روانی مانند استرس و اضطراب نیز قرار گیرد. خوردن توت فرنگی، یا هر غذای دیگری که فرد از آن لذت می برد، باعث آرامش و کاهش سطح استرس است.
آبرسانی
توت فرنگی دارای محتوای آب بالایی است که می تواند به هیدراته نگه داشتن بدن کمک کند. زنان باردار ممکن است برای رفع تشنگی و هیدراته ماندن هوس توت فرنگی کنند.
استعداد ژنتیکی
برخی مطالعات نشان می دهد که ژنتیک ممکن است بر هوس غذایی تاثیر بگذارد. اگر مادر یا سایر اعضای خانواده در دوران بارداری هوس توت فرنگی داشته باشند، می تواند احتمال بروز همان ولع در بارداری های بعدی را افزایش دهد.

خواص تغذیهای توتفرنگی برای زنان باردار
فولات (ویتامین B9): یکی از مهمترین ویتامینها در دوران بارداری است که به پیشگیری از نقایص لوله عصبی جنین کمک میکند. یک فنجان توتفرنگی حدود ۴۰ میکروگرم فولات دارد.
ویتامین C: تقویت سیستم ایمنی، کمک به جذب آهن و سلامت پوست. توتفرنگی بیش از ۱۰۰٪ نیاز روزانه ویتامین C را تأمین میکند.
فیبر: جلوگیری از یبوست، یکی از مشکلات رایج دوران بارداری.
آنتیاکسیدانها: مانند آنتوسیانینها که با التهاب مقابله میکنند و به سلامت عمومی بدن کمک میکنند.
آیا زنان باردار می توانند توت فرنگی بخورند؟
هنگام تصمیم گیری در مورد اینکه آیا توت فرنگی باید در رژیم غذایی یک زن باردار گنجانده شود ؟ باید بدانید که مصرف توت فرنگی مزایای زیاد و فوق العاده ای دارد و اصلا نباید از خوردن آن پرهیز کرد.
توت فرنگی یک میوه خوشمزه و سالم است که فواید زیادی برای سلامتی زنان باردار و جنین دارد. توت فرنگی حاوی ویتامین C، اسید فولیک، فیبر، پتاسیم و آنتیاکسیدانهای قوی است که میتوانند به تقویت سیستم ایمنی، مراقبت از قلب، بهبود بینایی، رشد جنین و پیشگیری از عفونتها کمک کنند
اما مصرف توت فرنگی در بارداری هم ممکن است عوارض نامطلوبی داشته باشد. برخی از زنان باردار ممکن است به توت فرنگی حساس باشند و باعث شود آلرژی، خارش، سرفه، خس خس گلو و گاهی اوقات شوک آنافیلاکسی شوند. بعضی دیگر ممکن است به دلایل دستگاه گوارش به توت فرنگی حساس باشند و باعث شود نفخ، اسهال، سوزش سینه و دردهای شکم شوند. برای جلوگیری از این عوارض، بهتر است قبل از مصرف توت فرنگی با پزشک خود مشورت کنید و مقدار مناسب را مصرف کنید.
سه ماهه اول بارداری
زنان باردار می توانند در سه ماهه اول(12 هفته ابتدایی) بارداری، توت فرنگی بخورند. ترکیب توت فرنگی در یک رژیم غذایی متعادل و سالم می تواند مواد مغذی ضروری را فراهم کند که به رشد سالم جنین کمک خواهد کرد. نحوه مصرف توت فرنگی در دوران بارداری بسیار مهم است. مصرف توت فرنگی و سایر میوه ها در حد اعتدال و به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی متعادل همیشه توصیه می شود.
لازم به دکر است مصرف بیش از حد هر ماده غذایی می تواند منجر به مشکلات سلامتی در دوران بارداری شود. توت فرنگی نیز با برخی از عوامل خطر مانند آلرژی و محرک های اسیدی همراه است. در نتیجه قبل از اضافه کردن آن به رژیم غذایی خود در این دوران، حتما با پزشک متخصص خود مشورت کنید.
سه ماهه دوم بارداری
مصرف توت فرنگی در سه ماهه دوم بارداری معمولاً به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی سالم و متعادل بی خطر است. توت فرنگی حاوی ترکیبات طبیعی به نام پلی فنول است که دارای خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی است و می تواند به سلامت مادر و جنین کمک کند.
برخی تحقیقات نشان می دهد که پلی فنول ها ممکن است در کاهش خطر عوارض بارداری مانند پره اکلامپسی و دیابت بارداری نقش داشته باشند. با این حال، مانند هر ماده غذایی در دوران بارداری، مصرف توت فرنگی در حد اعتدال و با احتیاط های مناسب بسیار مهم است. همچنین شایان ذکر است که مصرف بیش از حد توت فرنگی یا هر ماده غذایی دیگر در دوران بارداری ممکن است منجر به مشکلات سلامتی مانند افزایش سطح قند خون شود. از این رو، حفظ یک رویکرد متعادل و معتدل برای مصرف مهم است.
سه ماهه سوم بارداری
تحقیقات محدودی در مورد مصرف توت فرنگی در سه ماهه سوم بارداری وجود دارد. با این حال، تحقیقات نشان می دهد که ادامه مصرف توت فرنگی به عنوان بخشی از رژیم غذایی بارداری در سه ماهه سوم برای زنان به طور کلی بی خطر است. نوزاد در این مرحله رشد و نمو قابل توجهی را تجربه می کند و تغذیه مناسب ضروری است. سه ماهه سوم بارداری هیچ خطری به خصوص در مورد رژیم غذایی ندارد. بنابراین، در صورت مصرف توت فرنگی در این مرحله، مطمئن شوید که تمام مشاوران پزشکی شما آن را تایید میکنند.
سوالات متداول مادران باردار درباره توتفرنگی
آیا توتفرنگی ممکن است باعث آلرژی شود؟
در برخی افراد حساس، توتفرنگی ممکن است علائم آلرژیک مانند خارش دهان یا التهاب ایجاد کند. اگر سابقه آلرژی غذایی دارید، پیش از مصرف با پزشک مشورت کنید.
آیا میتوان توتفرنگی را به صورت اسموتی یا مربا مصرف کرد؟
بله، اما اسموتیها باید بدون قند اضافه باشند و مرباها به دلیل قند بالا بهتر است در حد کم مصرف شوند.
آیا توتفرنگی ارگانیک بهتر است؟
ترجیحاً بله، چون توتفرنگی از میوههایی است که باقیمانده آفتکش در آن زیاد است. اگر دسترسی به نوع ارگانیک ندارید، آن را با دقت بشویید (مثلاً با محلول سرکه و آب).
چه میزان توتفرنگی در روز مجاز است؟
معمولاً 1 فنجان (حدود 8 عدد متوسط) در روز مقدار مناسبی است، مگر اینکه پزشک توصیه دیگری داشته باشد.
توصیههایی برای مصرف ایمن توتفرنگی در بارداری
همیشه توتفرنگی را بهخوبی با آب یا محلول ضدعفونی بشویید.
از مصرف توتفرنگیهای کپکزده یا مانده پرهیز کنید.
از توتفرنگی تازه بهعنوان میانوعده سالم یا ترکیب در سالادها استفاده کنید.
از توت فرنگی خشک به عنوان جایگزین توت فرنگیهای گلخانهای استفاده نمایید.

جمعبندی
توتفرنگی یکی از بهترین میوههایی است که یک زن باردار میتواند در رژیم غذایی خود داشته باشد؛ سرشار از ویتامینها، آنتیاکسیدانها و فولات که هم به رشد جنین کمک میکند و هم سلامت مادر را حفظ میکند. فقط کافیست آن را بهدرستی بشویید و در حد تعادل مصرف کنید.
جهت سفارش محصول توت فرنگی خشک اینجا کلیک کنید.
منابع علمی:
American Pregnancy Association
Harvard Nutrition Source
USDA Food Database
Mayo Clinic: Pregnancy Nutrition Tips
National Institutes of Health (NIH): Folate Fact Sheet